חתול על מיטה

היום בואו נדבר על עסק לא כל כך נעים – ארגז החול של החתול שלנו. זה לא כיף, זה לא מריח טוב וזה בטח ובטח שלא הדבר האהוב עלינו בגידול חתול, אבל אין ברירה.

נתחיל בארגז. איזה יש? מה כדאי?

סוגי הארגזים הקיימים הם:

  1. ארגז פתוח – נראה כמו אמבט קטן מפלסטיק. נוח לגורים ובוגרים
  2. ארגז סגור – נראה כמו מנשא חתולים עם דלת הזזה קדימה ואחורה. מתאים לגורים מעל גיל חודשיים וחצי – שלושה וכמובן גם לבוגרים.

איזה עדיף לבחור? לגמרי תלוי בכם. הרוב הגדול של החתולים יתרגל לכל ארגז שתבחרו, אז כאן יש לנו את אפשרות הבחירה לפי העדפה אישית בדומה לאוכל לחתולים.

מבחינת מספר הארגזים שצריך להיות בבית, כעקרון מומלץ שיהיה בבית מספר הארגזים כמספר החתולים ועוד 1. לדוגמא, אם יש בבית שני חתולים, אז רצוי שיהיו 3 ארגזים. אך מה שבאמת חשוב זה שכל החתולים בבית ישתמשו בארגז ושאתם תצליחו לשמור עליו נקי. בהתחשב בכך, תוסיפו ארגז או תפחיתו ארגז לפי הצורך ופחות חשוב לדבוק בחוק היבש.

חתול בליקוק ידיים

נעבור לחול עצמו, רגע לפני שנרכוש בחנות חיות חול חדש. יש כל כך הרבה סוגים וכל כך הרבה מינים. מה ההבדל ביניהם? מה עדיף לחתול שלנו?

יש 3 סוגי חול עיקריים:

  1. חול חצץ – מדובר בחול לא מתגבש, אשר מזכיר חצץ ולכן שמו. לעיתים הוא מלווה באבק כאשר החתולים חופרים בו, אבל בעקבות כך הוא גם החול הכי זול שקיים בשוק. כשמנקים אותו, לא ניתן לאסוף את הפיפי אלא רק את הצואה.
  2. חול מתגבש – חול שמתאגד לכדי גוש כדי לספוג את השתן. ניתן לנקות את הפיפי בקלות כאשר אוספים את הגושים שהתאגדו יחד וכמובן גם את הצואה.
  3. חול קריסטלי – חול בדמות אבנים קטנות ולבנות. האבנים סופגות את הפיפי באופן כימי ויש לנקות רק את הצואה.

אז איזה חול בוחרים? מאוד מאוד תלוי בחתול שלכם וקצת תלוי בכם.

קודם כל, לאחר שאתם מחליפים לחול מסוג חדש, שימו לב שהחתול שלכם הולך לארגז בתדירות מספקת, ולא ממעיט ללכת בגלל השינוי בחול לחתולים. אם החתול לא מוכן להשתמש בחול אנחנו בבעיה – במקרה הטוב הוא ישתמש במצע רך אחר בבית (מיטה, ספה, שטיח) ובמקרה הרע הוא יתאפק ובכך עלולות להיווצר בעיות בריאותיות. לכן, המדד האשון לבחירת חול צריך להיות שביעות רצון החתול.

כשראינו שהחתול שלנו מרוצה מהחול החדש, וכמובן לא נפגע בריאותית (בעיקר בכפות הרגליים) מהחול, יש לקחת בחשבון את עלות וריח החול. יש המון חברות שונות שמייצרות את אותו סוג חול, חלקם ריחניים, חלקם עם גרגרים גדולים יותר או פחות. יש להתנסות, להתייעץ ולבחור בחול שמריח מספיק טוב בשביל שלא נשתגע ומתומחר במחיר שנוכל לעמוד בו לאורך זמן.

חתלתול

עכשיו כשיש לנו גם ארגז וגם חול, יש למלא את הארגז בחול כך שהחול יגיע לגובה של כ6-7 ס"מ - גובה שיספיק בשביל שהחתול יכסה את צרכיו.

מבחינת תחזוקה שוטפת, אנא נקו את הארגז פעם ביום על ידי איסוף הפיפי והקקי. ניתן ורצוי להוסיף מעט חול מידי כמה ימים כדי שהארגז לא יהיה ריק מידי.

ברגע שהארגז מלוכלך ולא ניתן לניקוי, בערך כל שבועיים עד חודש ימים, יש להחליף את כל תכולת הארגז לחול נקי מהשקית.

השקיעו בארגז החול וקבלו חתול שמח, בריא וריקני.

 

לעוד מאמרים בבלוג לחתולים של לוסיז לחץ כאן >>>

לעוד מאמרים בבלוג לכלבים של לוסיז לחץ כאן >>>